De Muziekkapel

Geduldig getolereerd door onze buren staan ze daar elke zondagmiddag: de Muziekkapel. De tand des tijds heldhaftig doorstaand, wordt dit muzikaal ensemble via de chiro steeds voorzien van jong bloed. Geleid in hun muzikale queeste door een stel oude ervaren rotten in het vak, gaan zij van trouwfeest naar kombij naar... maar ach, we laten hen toch beter zelf aan het woord zeker!

Hey Chiromeid, hey chirojongen, Wist je dat onze muziekkapel al bijna 20 jaar terug bezig is? Neen? Zolang? Hoe kan dat nu?? Wel, gewoon omdat er altijd jongens of meisjes in jullie groep zitten die er bij willen horen.

Waarom? Omdat wij met zijn allen een plezante groep vormen, die samen muziek spelen. Muziek die hoort bij chiro, maar die ook elders kan gebruikt worden, zoals bv. bij een trouwpartij, of de begeleiding van de Sinterklaasstoet.

Moet je muziek kennen? Bijlange niet. Als je noten kunt lezen, is dat natuurlijk meegenomen, maar we leren elk nieuw stuk aan in delen, en als alle delen gekend zijn, plakken we alles aan elkaar. Zo eenvoudig is dat. We komen ook regelmatig op straat, met o.a. de eerste communie en de vormelingen.

We maken ook veel lol, want bij het inoefenen van een nieuw stuk, zitten we er dikwijls naast, met de nodige lachpartijen als gevolg. De foto liegt er niet om…

Wil je graag komen meespelen op een klaroen, marstrommel of landsknecht, vanaf Rakwi ben je welkom elke zondag tussen 12.00 en 13.00 u.

Op Krinkel 2013 speelde de muziekkapel ook een aantal nummers, en deze zijn zelfs op Youtube te vinden!!

Voilà, dat is duidelijke taal! Zij die willen komen dus gewoon zondag van 12:00u tot 13:00u naar onze terreinen, en gaan dan thuis eten alvorens naar de chiro te komen. Geen vragen stellen, gewoon doen!