Wat is chiro

Zondag

Het is elke zondag chiro van 14.00u tot 18.00u op de terreinen van onze chiro’s. Een keer per maand gaan we meestal op tocht en dan is het chiro van 10.00u tot 18.00u. Van uitzonderingen op deze uren wordt u via de Maandprogramma's op de hoogte gehouden- dit maandprogramma krijgt uw zoon mee op de eerste zondag van de maand, of u bekijkt het op de website!

Nieuwe leden mogen drie zondagen op proef; stel dat je 't niet fijn vindt moet men geen heel jaar lidgeld betalen.

Bewegingskledij(Uniform)

“Ma, is mijn Chirohemd al uit de was?” – “Seg, vake, droegen jullie vroeger eigenlijk ook een uniform?” – “Mama, moet ik nu echt die Chiro T-shirt aan doen?”- “Papa, wanneer krijg ik nu eindelijk mijn Chiro-uniform?”

Ons Chirojaar begint weer, en jullie horen de vragen al komen... Maar ook dit jaar verwachten wij iedereen elke zondag volledig in bewegingskledij!

Waarom dragen wij allemaal dezelfde kledij? Aan de bewegingskledij kan iedereen ons herkennen als chirojongens. Iedereen herkent ons aan diezelfde groene (of rode) T-shirt en beige broek. Op deze manier maken we deel uit van één grote Chiro-familie. We voelen ons verbonden met iedereen dat deze kledij draagt. Daarom kiezen we om elke zondag in bewegingkledij naar de chiro te komen. Omdat we als jeugdbeweging spelend op weg zijn, kiezen we voor de term “bewegingskledij”.

Zijn de kleren eerlijk gefabriceerd? De Chiro kiest ervoor hun kledij te fabriceren in bedrijven die een eerlijke prijs betalen aan hun arbeiders, in sociaal eerlijke omstandigheden.

Waar kan je deze kledij aanschaffen? Graag zien we de nieuwe leden tegen Kristus Koning in bewegingskledij. Niet àlles van dit assortiment is echter verplicht (zie hieronder).

Onze eigen T-shirt en trui kan je op zondag voor of na de chiro aan de leiding vragen. Voor de aankoop van de algemene chiro-bewegingskledij kan je terecht bij De Banier:

Kipdorp 30
2000 Antwerpen
tel: 03/202 24 71
De banier

Welke bewegingskledij verkiest onze Chiro?

  • ChiroShort
  • Chiro T-shirt ( We hebben onze eigen truien sint-jozf truien. Deze zijn verkrijgbaar bij de leiding om 13:45 aan de poort )
  • Chirohemd-of -trui ( We hebben onze eigen truien sint-jozf truien. Deze zijn verkrijgbaar bij de leiding om 13:45 aan de poort )
  • Als schoenen : gemakkelijke stap schoenen